Održan sastanak s Natura Viva javnom ustanovom

Trenutno pregledavate Održan sastanak s Natura Viva javnom ustanovom

U utorak, 21. studenoga posjetile su nas kolegice iz Natura Viva javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Karlovačke županije, ravnateljica Antonija Bišćan i stručna voditeljica Darka Spudić. Bila je to odlična prilika da razmijenimo znanja i ideje, razgovaramo o problemima s kojima se susrećemo kroz posao te dogovorimo suradnju na provedbi projekta “Razvijanje sustava upravljanja i kontrole stranim invazivnim vrstama”.

Također, kolegice su na upoznale s projektom javne ustanove „Kontrola populacija signalnog raka u rijekama Korani i Radonji“, u sklopu kojeg odrađuju aktivnosti zaštite autohtonih vrsta slatkovodnih rakova u rijekama i potocima Karlovačke županije. Jedan od uzroka njihove ugroženosti je unos invazivne vrste signalni rak (Pacifastacus leniusculus) koja potiskuje autohtone vrste, a utječe i na strukturu i dinamiku populacija drugih vrsta i čitavog ekosustava, kao i na samo stanište.

U okviru projekta adaptirali su i edukativni crtani film o signalnim rakovima kojeg možete pogledati u nastavku. Kako se vama sviđa „Račja priča”?