U Novigradu održana dvodnevna manifestacija “5. Festival Nature i kulture”

Trenutno pregledavate U Novigradu održana dvodnevna manifestacija                        “5. Festival Nature i kulture”

S ciljem promocije Natura 2000 područja Novigradskog i Karinskog mora i promocije tradicijske i kulturne baštine lokalne zajednice, u Novigradu je 6. i 7. srpnja 2023. godine održana manifestacija „5. Festival Nature i kulture“.

Dvodnevna manifestacija započela je predavanjem „Rasprostranjenost i značajke jadranskog bračića u Novigradskom moru“ u info centru Kula Buta kojeg je održala Mirna Šarić, učenica Gimnazije Franje Petrića u Zadru. Zatim je uslijedilo otvaranje izložbe autora Jadrana Anzulovića pod nazivom „Prekooceanski putnici iz Novigrada“.

Prisutnima se prigodnim riječima obratio Damir Perić, ravnatelj Natura-Jadera javne ustanove te zahvalio Općini Novigrad i TZ područja Novigradsko more na suradnji prilikom organizacije            „5. Festivala Nature i kulture“.

U sklopu ove manifestacije predstavilo se 12 lokalnih OPG-ova s područja Općine Novigrad, Općine Posedarje i Općine Poličnik. Uz domaće proizvode kao što su maslinovo ulje, sir, pršut, med i  razni likeri, vrijedne ruke OPG-ovaca pripremile su i proizvode od prirodne kozmetike te predmete od ručno rađene keramike. Obje večeri posjetitelji su mogli uživati i u prigodnom glazbenom programu, na već svima dobro poznatom mjestu- škalinama u Novigradu.