Jačanje kapaciteta koncesionara za osnivanje „plastic-free“ zone u uvali Sakarun

Trenutno pregledavate Jačanje kapaciteta koncesionara za osnivanje „plastic-free“ zone u uvali Sakarun

U utorak, 23. kolovoza 2022. godine, udruga Društvo istraživača mora – 20000 milja u suradnji s Javnom ustanovom Natura Jadera održala je radionicu za ugostitelje na temu: Jačanje kapaciteta koncesionara za osnivanje „plastic-free“ zone u uvali Sakarun. Sudionicima je predstavljen pojam „plastic -free“ te je pojašnjeno što on obuhvaća, uključujući i čimbenike za proces stvaranja „plastic-free“ zone. Izložene su im različite metode motivacije za promjenu na „plastic-free“ poslovanje te su im predložene konkretne aktivnosti koje mogu poduzeti unutar vlastitog poslovanja.

Koncesionarima su osigurani edukativni materijali za zaposlenike i korisnike njihovih usluga. Edukativni materijal u formi smjernica na posteru postavljen je unutar objekata, te na vanjsku stranu objekata na engleskom i hrvatskom jeziku. Edukativni materijal osiguran je za sve koncesionare u nekoliko primjeraka kako bi ih mogli postaviti i u budućim sezonama. Svi edukativni materijali dostupni su i u digitalnoj formi putem QR koda koji je također ustupljen koncesionarima.

Koncesionarima je podijeljen potrošni materijal (zamjena za jednokratnu plastiku) za potrebe njihovog poslovanja, prilagođen uslugama koje nude. Podijeljene su kartonske šalice za kavu, zamjenske drvene miješalice za kavu, kartonski tanjuri, čaše, zdjele, posude i kutije, te drveni pribor za jelo.

Radionica je organizirana u sklopu projekta “Sakarun bez plastike” o kojem više možete pročitati ovdje.